Добротворна вечера Лајфлајна Њујорк за дечје болнице

Добротворна-вечера-Лајфлајна-Њујорк-за-дечје-болнице
Добротворна вечера Лајфлајна Њујорк за дечје болнице

субота, 05.10.2024,  12:35 -> 21:24

Извор: Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине

Добротворна вечера Лајфлајна Њујорк за дечје болнице

Престолонаследник Александар и принцеза Катарина присуствовали су добротворној вечери коју је организовала Хуманитарна организација Лајфлајн Њујорк, која већ више од 30 година ради пок покровитељством принцезе Катарине. Догађај је одржан у уторак, 1. октобра у „Columbus Citizens“ Фондацији, са циљем да се помогне дечијим болницама у Србији, што је наставак дугогодишње посвећености у пружању подршке нашој земљи.

Овом хуманитарном догађају са добротворном аукцијом присуствовали су и епископ источноамерички Иринеј, отац Живојин Јаковљевић, старешина храма Светог Саве у Њујорку, др Владимир Божовић, генерални конзул Србије у Њујорку, др Бранко Терзић, краљевски ађутант и члан Крунског већа, Бети Румелиотис, сестра и унук принцезе Катарине, Мајкл Гарфинкел, заједно са другим уваженим гостима, пријатељима и добротворима Лајфлајна, који су још једном пружили велику подршку и показали вољу и спремност да помогну онима којима је помоћ потребна. Аукцију је овом приликом водио др Бранко Терзић, а гости су уживали у дивном наступу пијанисте Александра Хаџиевског.

Престолонаследник Александар обратио се гостима и захвалио Управном одбору и свим добротворима Лајфлајна на великој подршци и на још једном хуманитарном догађају, истакавши у свом говору велики значају њихове воље и спремности да помогну угроженима и подрже животну мисију принцезе Катарине.

Један од посебних предмета на овој аукцији била је кошаркашка лопта коју су потписали сви чланови репрезентације Србије пре одласка на Олимпијске игре одржане у Паризу раније ове године. Освајачи бронзане медаље су још једном показали да нису само велики шампиони, већ и људи великог срца, спремни да помогну другима.

„Сазнање да ће ови заједнички напори допринети добробити деце, њиховом здрављу, доноси велику радост и утеху. Помажући деци, пружајући им подршку, обезбеђујемо њихову будућност, али и будућност свих нас. Љубав и посвећеност свих добротвора Хуманитарне организације Лајфлајн, чији сам поносни покровитељ, према онима којима је помоћ потребна су вредни дивљења и заслужују сваку похвалу.

Ваша подршка нашим напорима омогућила је да се многи животи људи у Србији и Републици Српској побољшају. Ваша посвећеност нам даје снагу да наставимо нашу заједничку мисију да увек будемо уз наш народ и да пружамо помоћ тамо где је најпотребнија, без обзира на старост, веру или етничку припадност оних којима је подршка преко потребна. Патња не познаје границе, али не постоје ни границе за оне који у свом срцу имају посебно место за оне који су угрожени.

Ово је оно што желимо да радимо јер верујемо у радост давања. Морамо уложити напор да наш свет учинимо бољим местом, јер имамо одговорност, не само за себе, већ и за друге“, истакла је принцеза Катарина овом приликом.

Detaljnije