Конференција о Тесли на Коларцу и захвалница за нашу редакцију

Конференција-о-Тесли-на-Коларцу-и-захвалница-за-нашу-редакцију
Конференција о Тесли на Коларцу и захвалница за нашу редакцију

уторак, 09.07.2024,  13:44 -> 13:58

Извор: РТС

Конференција о Тесли на Коларцу и захвалница за нашу редакцију

У београдској Задужбини Илије М. Коларца, сада већ традиционалном месту јулског окупљања поштовалаца лика и дела Николе Тесле, данас, 9. јула, бројни предавачи из Србије, региона и осталих делова света представили су шта је то битно што се дешавало у претходних годину дана, а да има везе са легатом нашег великог научника.

Конференција у Коларцу одржава се у оквиру манифестације „Дани Николе Тесле 2024 – 20 година очувања Теслиног наслеђа“ која се одржава од 27. јуна до 15. јула од Грачанице до Београда и Новог Сада.

Један од говорника била је и одговорна уредница Програма за дијаспору РТС-а Сузана Гвозденовић Пузовић која је говорила о програмским задацима и раду редакције у очувању наше традиције, културе, језика и писма, као и напорима које више од 3 деценије редакција Програма за дијаспору спроводи, и то на повезивању матице и нашег расејања. Од организатора јој је уручена и захвалница за досадашњи рад.

Организатори су Теслина научна фондација из америчког града Филаделфије и њена ‘ћерка’, организација Теслина научна фондација, а манифестација се одржава у част Николе Тесле, америчког научника српског порекла и једног од највећих научних умова модерног доба.

Detaljnije