Милићевић поручио у Новој Горици: “Ви сте најбољи амбасадори наше земље”

Милићевић-поручио-у-Новој-Горици:-“Ви-сте-најбољи-амбасадори-наше-земље”
Милићевић поручио у Новој Горици: “Ви сте најбољи амбасадори наше земље”

субота, 05.10.2024,  21:16 -> 21:23

Извор: Кабинет министра

Милићевић поручио у Новој Горици: “Ви сте најбољи амбасадори наше земље”

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа Републике Србије с дијаспором Ђорђе Милићевић присуствовао је вечерас Традиционалној културној приредби „Разиграна срца“, коју већ 21. пут организује Српско културно друштво „Слога“ из Нове Горице. Ово удружење већ деценијама успешно ради на очувању српске културе и традиције међу Србима у овој значајној регији, на раскршћу путева између Италије и Словеније.

„Поносан сам што можемо кроз програм подршке, мера и активности у области очувања и јачања односа Републике Србије и дијаспоре да пружимо подршку удружењима дијаспоре и региона јер је наш заједнички циљ је да свим силама сачувамо идентитет српског народа где год се он налазио“, истакао је министар Милићевић.

Додао је да широк спектар активности друшва „Слога“ говори о труду да се сачувају наши корени, али и да се јасно виде напори наших људи окупљених око друшва да своју љубав и обичаје пренесу не само на младе нараштаје, већ и на околину у којој живе.

„Ово што ви радите кроз програме вашег удружења, што кроз фолклорне и музичке секције и приредбе негујете и свету показујете наше наслеђе, говори да сте ви, заправо, најбољи амбасадори наше земље. Ви, који годинама живите далеко од родног места, ви који сте рођени овде, ви чувате успомену на симболе нашег народа, на наш језик, ћирилицу, културу, традиционалне вредности. Ви јасно знате да без ових симбола, нема ни нашег народа, нема наше будућности“.

Министар је посебно нагласио да га радује што удружење велику пажњу поклања младима и што су они укључени активно у рад друштва и у промоцију Србије. „На младима свет остаје, заиста. Зато је на свима нама одговорност и терет, али и задовољство да на њих пренесемо најпре љубав према Србији, а онда и обавезу да је чувају кроз тробојку, кроз ношњу, кроз песму, кроз игру јер су млади будућност Србије“, додао је министар Милићевић.

„Као министар задужен за дијаспору поносан сам што могу да подржим овакве пројекте, да будем са вама, да вам пружим руку, да вас саслушам и да вас чујем и да вам кажем да је ваша држава Србија, која год адреса била у вашем пасошу. А могу и да вам обећам да ће ваша држава бити увек уз вас“, поручио је окупљенима у Новој Горици.

Detaljnije