Радио Круг 16. септембра прославио свој 6. рођендан

Радио-Круг-16-септембра-прославио-свој-6.-рођендан
Радио Круг 16. септембра прославио свој 6. рођендан

уторак, 01.10.2024,  23:19 -> 23:34

Извор: Виолета Алексић

Пре шест година на таласима швајцарског Канала К, завртела се још једна емисија на српском језику. Од тог 16. септембра 2018. године па до данас низале су се емисије у којима су гости из целог света остављали своје приче у аманет будућим генерацијама. Креативна размена уметничких група, што у ствари и описује КРУГ, направила је невероватан мост међу бројним уметницима и заљубљеницима у уметност.

Три емисије Радио Круга,које се емитују уторком и недељом од 19 сати, а петком од 20 сати, својом енергијом и живим програмом су многим људима из различитих земаља света будиле интересовање и самим тим добиле велику слушаност.

По узору на емисије Радио Београда, уз које су идејни творци ове „округле“ приче одрасли, настала је и програмска шема круга.

Колажног карактера, без обраде, са музиком коју смо волели и коју волимо, Радио Круг је успео да слушаоцима пренесе емоцију, исприча поучну причу, забележи у далеком свету све оно што треба да остане сачувано од заборава.

Идејни творци ове занимљиве емисије Виолета Алексић и Тања Радојевић заједно са уредничким тимом Круга, неуморно раде на очувању српског језика и уметности у Швајцарској.

Радио Круг примио је велики број видео честитки Радио кругу, што даје велику подршку уредничком тиму.

„Најлепша награда је када видите колико људи вреднује ваш рад.То нам даје мотивацију, подршку, инспирацију, потврду и награду за оно што смо урадили, за оно што радимо и што ћемо тек урадити. Не постоји већа похвала од тога. Шест година за некога није велики број, за нас јесте, јер ту где живимо се овакве ствари не подразумевају. Упорност, љубав, жеља и воља да веродостојно пренесемо слушаоцима емоцију животних прича објашњава све. На свом матерњем језику, у страној држави имати прилику пренети вест је заиста велика привилегија. Никада нисмо жалили време ни километре да уживо направимо емисију. Шест година, недељом, уторком и петком имали смо госте у емисијама из свих крајева света.То је непроцењиво искуство и захвални смо свима који су прошли кроз етар Канала К, из круга, о кругу, у круг са нама.Треба истаћи да свега тога не би било да Канал К није препознао и подржао нашу мисију.Такође морам рећи, да без доброг тима нема добре емисије, а наш тим је заиста мала породица која сложно гради сваки сегмент нашег круговања. Мирослав Динић, Јован Арсенијевић, Дејан Грујић и Љиљана Црнић су заједно са Тањом Радојевић и са мном, градили ову нашу причу која ето пуни шест година. Велика подршка Радио Београда и РТС-а никада није изостала, то много значи“, рекла је Виолета Алексић.

Прослава рођендана је скромно обележена у Каналу К, јер како Виолета и Тања кажу:

„Свака наша емисија је сама по себи славље. Када видимо одакле нам све дођу људи, радост која нас испуни се може поредити са светковином. Срећа сусретања је сама по себи прослава љубави.“

Срећан рођендан Радио Кругу!

Detaljnije