Светлани Матић уручено одликовање председника Александра Вучића

Светлани-Матић-уручено-одликовање-председника-Александра-Вучића
Светлани Матић уручено одликовање председника Александра Вучића

петак, 12.07.2024,  19:06 -> 19:17

Извор: Светлана Матић

Светлани Матић уручено одликовање председника Александра Вучића

Њ.Е. Марко Благојевић, амбасадор Републике Србије у Аустрији, као изасланик Александра Вучића, председника Републике Србије, уручио је академику проф. Светлани Матић златну медаљу за заслуге, коју је добила на Сретење, 14. фебруара 2024. године. У Указу, који је потписао Александар Вучић, председник РС стоји да је одликовање додељено за изузетне заслуге и постигнуте резултате у јачању односа Републике Србије и Републике Аустрије у јавним и просветним делатностима.

Додели су присуствовали конзулка Милица Топаловић и Њ.Е. проф. др Жарко Обрадовић, амбасадор Србије при међународним организацијама у Бечу.

Захваљујући на урученој медаљи, Светлана Матић је истакла да је ово највише одликовање које је до сада добила од матице Србије и да је веома поносна што јој се уручује у недељи, када се прославља Национални дан науке и рођендан Николе Тесле. 

Њ.Е. амбасадор Марко Благојевић се захвалио проф. Светлани Матић на свему што чини на пољу очувања српског језика и културе и нашег националног идентитета у расејању.

Вођен је конструктиван разговор у врло пријатној атмосфери и договорено је да се у септембру месецу, заједнички обележи 200 година од рођења Бранка Радичевића, као и Дан српског јединства занимљивим програмом о чему ће јавност бити накнадно обавештена.

Detaljnije