Сузе и смех бечке публике са Небојшом Миловановићем

Сузе-и-смех-бечке-публике-са-Небојшом-Миловановићем
Сузе и смех бечке публике са Небојшом Миловановићем

четвртак, 03.10.2024,  18:10 -> 18:17

Извор: Просвјета Аустрија

Сузе и смех бечке публике са Небојшом Миловановићем

Бројна бечка публика уживала је 28. септембра у свечаној дворани Albert Hall у вишеструко награђиваној музичко-поетској представи „Stand Down са Небојшом Миловановићем“, коју познати глумац са својим тимом изводи већ дуже од деценије,

Представу је организовао Клуб младих уметника Просвјете из Беча, уз подршку Представништва Републике Српске у Аустрији. Под диригентском палицом младих интелектуалаца српског порекла, овај клуб већ годинама одржава песничке вечери и организује наступе познатих домаћих уметника.

Поезија, музика и приче из живота глумца, од којих је саткана ова духовита и дирљива представа, расплакали су и насмејали гледаоце. Миловановић је у једноипочасовном програму мајсторски говорио стихове Мике Антића, Милене Марковић, Александра Секулића и других великана домаће поезије. Уз вешту инструменталну пратњу Станислава Стојкановића (удараљке) и Душана Поповића (гитара), глумац је извео неколико песама, „Стани, стани Ибар водо“, „Елено, керко“, „Одлазак“ и друге. Представа је, као и увек, обогаћена живописним видео илустрацијама Јоване Бјековић.

„Поезија није пуко говорење или читање стихова, то је је лична интерпретација мисли и осећања другога – за сваког уметника огромна одговорност“, казао је Миловановић и додао да је сваки његов наступ помало другачији од оног претходног, што је резултат „неочекиваних тренутака и емоција које се у моменту десе на сцени или у публици“.

Посебно дирљив и емотиван био је тренутак када су глумчеве колеге изнеле на бину торту поводом његовог јубиларног, педесетог рођендана, певајући рођенданску песму заједно са публиком.

На концу рођендан је госту честитао и публици се обратио шеф Представништва Републике Српске у Бечу г. Младен Филиповић, који је похвалио сарадњу са Просвјетом и њеним клубом младих уметника и најавио нове и бројне заједничке пројекте. 

Detaljnije