RUSIMA BATINE UMESTO HOTELA

Dva direktora ruske kompanije „Miraks-Balkan“ Boris Guljajev i Aleksej Bukajev premlaćena su u Budvi, nakon čega su napustili Crnu Goru i vratili se u Moskvu, objavio je podgorički „Dan“.

„Miraks“ je jedna od najvećih ruskih građevinskih kompanija u vlasništvu biznismena Sergeja Polonskog, koja je kupila kompleks od 44.000 kvadratnih metara zemlje u Zavali kod Budve za izgradnju ekskluzivnog turističkog naselja, vrednog više od 200 miliona evra. Najavljeno je da će u Zavali kod Budve da sagradi elitni hotel „Hajat“ sa 27 spratova i 40 manjih vila za bogatu klijentelu.

Direktore „Miraksa“ napala je grupa napadača opremljenih bejzbol palicama ispred jednog hotela u Budvi kad su taksijem krenuli na poslovni sastanak. Grupa im je prvo preprečila put, potom izudarala palicama i pobegla. Direktori su ozbiljno povređeni, potvrđeno je u budvanskom domu zdravlja.

Izvršna direktorka „Miraks-Balkana“, Natalija Banjina o incidentu je obavestila policiju koja je pokrenula istragu, a od ruske ambasade u Podgorici je zatražila zaštitu. Rusi su zvaničnoj Podgorici uputili diplomatsku notu, navodeći kako očekuju da ruskim državljanima bude garantovana bezbednost.

Dvojica menadžera nakon napada su otputovala u Moskvu, a nekoliko dana kasnije u Crnu Goru je doputovao vlasnik Polonski sa saradnicima, koji je dobio uveravanja lokalnih partnera da se takvi događaji neće ponoviti.