I Koturović žrtva zemljaka iz čikaga

Reč je o prevarantu i hohštapleru. Obrlatio je dosta mladih srpskih sportista… Dok smo bili mladi i glupi, verovali smo da je vrstan bankar, niko tada nije ni pretpostavljao šta je po sredi – kaže Koturović…
Dejan Koturović, bivši košarkaški reprezentativac, još jedna je žrtva prevare Srba iz čikaga, vlasnika kompanije Worldwide Associates. Za razliku od Dejana Bodiroge, Željka Rebrače i Predaraga Danilovića, koji su posle saradnje sa kompanijom naših ljudi iz SAD ostali kraći za po četiri miliona dolara, Koturović je izgubio samo pola miliona dolara.

Koturović za 24 sata kaže da poznaje Džordža Grkinića, vlasnika te firme, i najavljuje da će, ako tužbe koje su podneli Bodiroga, Rebrača i Danilović urode plodom, i on to isto učiniti.
– Bio sam njegov klijent dok nisam shvatio o čemu se radi. Znam da je prevario najmanje desetak naših košarkaša, čak i neka velika košarkaška imena. Ja sam uložio pola miliona dolara koji su nestali sa računa – kaže Koturović.
Prema njegovim rečima, Grkinić se za nestanak njegovog novca sa računa vadio na 11. septembar i na to da su tada sve akcije pale.

– Reč je o prevarantu i hohštapleru. Obrlatio je dosta mladih srpskih sportista… Dok smo bili mladi i glupi, verovali smo da je vrstan bankar, niko tada nije ni pretpostavljao šta je po sredi – kaže Koturović, koji je sa reprezentacijom osvojio zlato i na svetskom i na evropskom prvenstvu.
Koturović kaže da će rado podneti tužbu protiv Grkinića.
– Njemu je mesto u zatvoru, ali pre toga da vrati svima nama pare koje je uzeo… Ne znam šta on sada radi, verovatno uživa u plodovima tuđeg rada – kaže Koturović.

Inače, Bodiroga i Rebrača su tužbu protiv kompanije Worldwidw Associates, ali i protiv Grkinića i Rika Sudera, jednog od vlasnika te firme, podneli 9. aprila, optužujući ih da su proneverili svakom po četiri miliona dolara. Danilović je tužbu podneo januara 2009, a i on ih optužuje da su i njegova četiri miliona nestala. Ta firma obezbeđuje novac za menadžment i usluge za sportiste širom sveta, a klijenti su uglavnom srpski košarkaši koji su karijeru gradili u NBA ligi.
Ime Grkinića pominjano je u srpskoj štampi i pre nekliko godina, a tada je povezivano sa još jednom košarkaškom legendom – Aleksandrom Sašom đorđevićem. Naime, Grkinić i đorđević bili su suvlasnici firme iz čikaga iz oblasti upravljanja komunalnim otpadom.

Titula proslavljena u Grkinićevoj kući
Osvajanje titule svetskog šampiona na prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine proslavljeno je upravo u kući Džordža Grkinića, koji je tada živeo u tom gradu. Pitao sam što idemo kod njega, jer sam ja već tada znao o kome je reč, ali nisu me slušali, kaže Koturović.