Zvezde savetuju! Kako da se ponašate prema svom đaku prvaku?

zvezde-savetuju!-kako-da-se-ponasate-prema-svom-djaku-prvaku?
Lavove uvek pitajte za mišljenje, Jarčeve hvalite, od Vaga zahtevajte, Strelčevima ne naređujte, a Bikove ne obmanjujte…

Početak školske godine po običaju s najvećom tremom i uzbuđenjem dočekuju roditelji prvaka. Već na startu većinu brine kako da motivišu školarca da više uči, da redovno radi domaće zadatke i stekne radne navike. Psiholozi su složni da treba opustiti decu i poštedeti ih strahovanja, jer svako od njih na različite načine doživljava susret sa novom sredinom.

Ako želite da se malo zabavite, pogledajte astrološke prognoze Hane Hart kakav đak će biti vaše dete.

Ovan 

Malog Ovna ne drži mesto. Ako do sada niste praktikovali nijednu od postojećih vežbi za koncentraciju, počnite da radite s njim od prvog dana. Drugo rešenje za ovaj problem je sport. Objasnite mu da će na kraju školske godine svaki takmičar iz razreda dobiti diplomu i da će se tačno znati ko je prvi, a ko poslednji.

Bik

Bikovi se teško pokreću, ali se još teže zaustavljaju, što znači da je potrebno pronaći snažan motiv zbog kog će učenik Bik početi da uči. Kada jednom počne, on neće prestajati. Pričajte mu uvek istinu.

Blizanci

Kada Blizanac dođe sa časova, pitajte ga šta se tog dana dešavalo u školi. Njega mrzi da detaljno prepričava događaj, a ako baš budete insistirali, ponudiće vam kraću verziju, pa budite strpljivi.

Rak

Do sada ste morali da mu poklanjate mnogo pažnje i ljubavi, a od sada ćete morati još više. Svaka nova školska godina za Raka će predstavljati novu opasnost od neprihvatanja ili odbacivanja. Izbegavajte da mu govorite „ti si sada odrastao ili odrasla“ jer ćete ga time uplašiti bez razloga.

Foto: Shutterstock

Kada jednom počne, Bik neće prestajati s učenjem

Lav

Ako vas Lav prvak zamoli da mu kupite radnu stolicu za odrasle, sa koje nogama ne može da dodirne pod, obavezno mu ispunite želju. Ponosni Lavovi vole da istaknu svoj napredak, pa i da žele stvari koje nisu primerene njihovom uzrastu. Vaš Lav će tokom školovanja sigurno u mnogo čemu biti najbolji, a na vama je da mu pomognete da u tome uspe. Dajte mu na važnosti i obavezno ga, svakoga dana, pitajte za mišljenje.

Devica

Red, rad i disciplina su ime, prezime i nadimak za dete rođeno u znaku Device. S njegovog radnog stola već je obrisana prašina, a sveske i udžbenici su besprekorno uredni. Podstičite ga da se druži s drugom decom i da ne bude sebično.

Vaga

Vaga će vam dati tačno onoliko koliko zahtevate, pa nemojte biti skromni u očekivanjima. Objasnite mu da u školi ne treba da pronađe zlatnu sredinu, jer s malo truda može daleko više od toga, samo kad se pokrene.

Škorpija

Dete Škorpija ne priča mnogo i gleda svoja posla, a vi ćete morati dobro da gledate šta ono radi. Neće odreagovati na prvu uvredu koju mu vršnjaci upute, već će trpeti veoma dugo. Motivišite ga da slobodno iskazuje svoje mišljenje, ali da ne likuje pred drugom decom jer to može da mu oteža privikavanje u novoj sredini.

Foto: Shutterstock

Jarac u kući i Jarac u školi ponekad su dve različite osobe

Strelac

Ako na Strelčevo pitanje „zašto moram da idem u školu“ odgovorite „zato što ja tako kažem“, napravićete od njega velikog buntovnika. Podstaknite ga da će imati više vremena za igru ako brzo i tačno uradi domaće zadatke.

Jarac

Jarac u kući i Jarac u školi ponekad su dve različite osobe. Ako ste od onih roditelja koji svom detetu sve daju na tacni, mali Jarac se kod kuće neće mnogo truditi, ali će u školi ipak pokazati zavidnu ambicioznost. Ne zaboravite da ga za svaku peticu poljubite i pohvalite pred svima.

Vodolija

Možda vam je do sada bilo simpatično što vaše dete nema dlake na jeziku, ali ćete uskoro morati da sankcionišete ovakvo ponašanje za njegovo dobro. Govorite mu da onaj ko radi taj i greši i da u životu nisu svi pobednici. Njima je teško da podnesu poraz.

Ribe

Vaše dete je vrlo bistro, ali imajte na umu da najviše od svega voli da pliva u mutnom. Riba mora da umakne kontroli, pa makar to bio i odlazak u biblioteku bez ičijeg znanja. Proveravajte mu redovno sveske i knjige, jer im obaveze teško padaju.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Mesečni horoskop za septembar! Blizanci traže ljubav na internetu, Vagama stiže novac, a evo ko ima šansu da proširi porodicu

RETROGRADNI MERKUR DO 16. SEPTEMBRA

Mesečni horoskop za septembar! Blizanci traže ljubav na internetu, Vagama stiže novac, a evo ko ima šansu da proširi porodicu

U novi mesec ulazimo sa retrogradnim Merkurom, koji će najviše uticati na Device, Blizance, Strelčeve i Ribe. Ipak, Venera kreće napred 4. septembra, pa će situacija u ljubavi biti stabilnija, a pozivi iz prošlosti će da prestanu. Mesec koji je pred nama je znatno povoljniji nego avgust, naročito kada se uzme u obzir da će retrogradni Merkur da prestane 16. septembra, pa će biti prilike da krenemo napred.

sledeća vest

Detaljnije