Nikola Đurišić: Ako me neko izabere na draftu, neće pogrešiti – Avala News

nikola-djurisic:-ako-me-neko-izabere-na-draftu,-nece-pogresiti-–-avala-news
Nikola Đurišić: Ako me neko izabere na draftu, neće pogrešiti – Avala News

Srpski košarkaš Nikola Đurišić izjavio je da se nada da će ga neka od ekipa izabrati na predstojećem NBA draftu, kao i da je na njemu da pokaže da ima kvalitet potreban za igranje u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Đurišić se trenutno nalazi u Čikagu gde se održava NBA kombajn, na kom će pokušati da se izbori za što bolje mesto na predstojećem draftu.

Prema njegovim rečima, dobro se snašao na početku priprema tokom kojih će proći seriju fizičkih provera, intervjua i medicinskih testova.

“Utisci su dobri. Totalno je drugačije od evropske košarke i mnogo se brže igra. Navikavam se polakao, danas je bilo sasvim solidno, ali se nadam da ću u narednim danima biti bolji. Najveći utisak za mene je trenutno brzina i skočnost drugih igrača”, rekao je Đurišić dopisniku Aleksandru Žigiću.

Rekao je da je uz podršku menadžera odlučio da se prijavi na ovogodišnji draft.

“Juče smo bili na merenju, a danas i sutra igramo pet na pet. Do kraja nas očekuju još lekarski pregledi i onda sledi draft. Bila je to moja, ali i želja mog menadžera Miška Ražnatovića da se prijavim ove godine”, dodao je srpski košarkaš.

Istakao je da veruje u svoj kvalitet i da ekipa koja ga odabere neće zažaliti.

“Odmah su me pitali da li poznajem nekog od trojice Nikola – Jokića, Vučevića i Jovića i da li sam u kontaktu sa njima. Nadam se da ću im se pridružiti i da će me neka od ekipa izabrati. Na meni je da pokažem da kvalitet i verujem da ako me neka od ekipa izabere – neće zažaliti”, izjavio je Đurišić.

Na kraju je istakao da se najviše uzda u svoj šut za dva iz driblinga, za koji tvrdi da ga više niko ne radi.

Osim Đurišića, za draft se prijavio i Nikola Topić od kog se očekuje da bude izabran od strane neke od ekipa koje poseduju prvih pet pikova.

Topić se nije pojavio na kombajnu zbog odigravanja finale serije ABA lige u čijem se prvom meču povredio i prema prvim informacijama završio sezonu

Na draftu će se naći i Broni Džejms, sin Lebrona Džejmsa, te se može desiti da po prvi put u istoriji sin i otac zaigraju u istoj ekipi.

NBA draft biće održan 26. i 27. juna.

About The Author

Originalni tekst