Još pre 200 godina u starom srpskom kalendaru im je zapisana sudbina! Evo šta Roždanik predviđa za junsku decu

jos-pre-200-godina-u-starom-srpskom-kalendaru-im-je-zapisana-sudbina!-evo-sta-rozdanik-predvidja-za-junsku-decu
Još pre 200 godina u starom srpskom kalendaru im je zapisana sudbina! Evo šta Roždanik predviđa za junsku decu
Gotovo svako domaćinstvo posedovalo je večiti kalendar, a Roždanik je obuhvatao narodna verovanja o sudbini i prirodnim ciklusima, kao i tumačenja pojava u svakodnevnom životu.

Srpska domaćinstva mahom su posedovala Roždanik, odnosno stari srpski narodni kalendar u kome se sve bazira na mesecu rođenja, a posebno su zanimljivo opisane osobe rođene u junu.

U Roždaniku piše da ko se u ovom mesecu rodi, biće razuman, voleće da se lepo i čisto nosi, za nauke neće mariti. Imaće potpuno i lepo telo, biće beo i nežan. Sreće biće nepostojane, na jelo i piće neće mnogo držati, a za laži i prevare ne daje ni pet para.

Znak rođenja imaće pod pojasom a isto tako i ranu od psa. Voli da bude hvaljen i čašćavan, pomalo je lakouman, ali je zato veliki pobornik istine i prijatelj umerenosti. Sudbina njegovog bića jeste mesec jun kada će mu svaka radnja biti uspešna.

Foto: Shutterstock

 

Dopašće zla, no će se izbaviti. Sa znojem lica svoga obogatiće se, neka se čuva zmije. Deca će mu biti samovoljna a žena džandrljiva i neverna. Nadživeće svoju ženu, a ženska deca će ga razveseliti pod stare dane. Imaće sreće u trgovini i u lovu. Život mu se deli u dva odseka, ako preživi 32. doživeće 66. godinu. Sudbina smrti njegove jeste maj, a uzrok smrti nekakav otok u kolenima. Bolovaće od šuljeva, zuba, ruku i nogu.

Devojka koja se rodi u ovom mesecu, biće lepa, tanka, graorastih očiju, gostoljubiva, bolovaće od očiju. Dobre je volje, ima veselo srce i narav, voli pesmu i svirku i sama rado peva. Laka je na hodu i u jelu a brza na poslu. Uzrast i oblik krasiće je do duboke starosti.

Sve gleda sa ljubaznošću, a i kada je progone, ne traži nikakve osvete, već želi da svojom blagošću dovede sve u red. Ostaće u mladosti za mužem žalosna i u drugog zaljubiće se. Za decom žaliće, u kući svojoj će umreti. Preinačenja života imaće u 1, 4, 18. i 50. godini, koje ako preživi živeće do 85 godina. Bolovaće od glavobolje i groznice.

Veliki letnji horoskop! Jun i jul će biti puni strasti, a u avgustu stižu teški preobražaji i prošlost dolazi po svoje

sledeća vest

Detaljnije