Trčale sve generacije

trcale-sve-generacije
Trčale sve generacije

M. Milanović

Svake godine sve brojniji: Đaci, nastavnice, roditelji i posmatrači

U Parizu je i ove godine održan Kros RTS-a, ali su učenici Dopunske nastave na srpskom jeziku prvi put trčali na profesionalnom stadionu, i to na stadionu “Leo Lagranž” u Bondiju na kome je karijeru započeo slavni francuski fudbaler Kilijan Mbape. U Bondiju, predgrađu francuske prestonice, živi veliki broj Srba, postoji i hram Srpske pravoslavne crkve posvećen Svetoj Petki, a naši ljudi se pored crkve okupljaju i u udruženju Srbija koje vodi Goran Vukić. Udruženje Srbija i predsednik Vukić bili su domaćini ovogodišnjeg krosa.

Ovo takmičenje je već godinama poseban izazov za učenike i zbog toga je odziv đaka veliki. U Bondiju su se posebno učenici mlađeg uzrasta istakli izuzetnim sportskim takmičarskim duhom.

Jedna od zabavnih igara: Nadvlačenje konopca

Na stadionu je bilo više od 450 učesnika i navijača. Utisci su sjajni, deca zadovoljna i srećna, a podršku su dobili i od roditelja koji su, na kraju takmičarskog dela, trčali trku za mame i trku za tate, što je izazvalo veliku radost među učenicima. U trci zadovoljstva najbrže mame su bile Monika Dušanić, Jovana Marković i Bojana Vojnović, a kod tata Miodrag Milosavljević, Bojan Radović i Igor Stevanović.

Najmlađe učesnice pokazale sportski duh

Takmičenje je organizovano prema uzrasnim kategorijama, sve trke su protekle u sportskoj atmosferi i svi učesnici su bez teškoća savladali predviđene staze. Diplomama i medaljama su nagrađeni oni koji su u svojoj kategoriji ostvarili prvo, drugo i treće mesto, a prvoplasirani u svakoj kategoriji su uz diplomu dobili i pehare. Priznanja su najbržima uručili predstavnici opštine Bondi Stefan Erve, gradonačelnik, Patrik Žilber, savetnik, i Goran Vukić, predsednik udruženja Srbija.

Spremne za start: Mame pred trku zadovoljstva

Po završetku nadmetanja usledilo je druženje. Neobavezne i zanimljive sportske igre su nastavljene na fudbalskom terenu čitav dan.

Učenicima je ovaj dan ostao u izuzetno lepom sećanju jer su uz takmičenje bili u prilici da se međusobno bolje upoznaju, druže i igraju.

Posle trka svi potrčali u kolo

Kolo, roštilj i kolači

Za odličnu atmosferu i prijatan boravak svih gostiju van sportskih borilišta pobrinuo se orkestar Juje Sedlarca, pa je u dobrom raspoloženju i kolo zaigrano.

Za šankom i roštiljom su bili Zorica Dimitrijević, Mališa Grujić, Brana Golubović i Dragiša Jovanović. Mame učenika su donele pravo malo carstvo slatkih đakonija i organizovale prodaju kolača.

Goran Vukić sa učiteljicama

Diplome i za nastavnice

Nastavnice Marija, Milija, Slavica, Ljiljana, Katarina, Aleksandra, Biljana i Snežana su sa decom imale razne radionice i prodajni bazar.

– Ovu manifestaciju tradicionalno organizuje Srpska dopunska škola koja deluje pri Ministarstvu prosvete Srbije i svake godine se okupi veliki broj učenika i roditelja. Tako je i ovaj put, imamo takmičenje i druženje uz lepo vreme i odličnu atmosferu. Pokazalo se da je ono što je vredno i dobro preraslo u tradiciju – izjavila je za “Vesti” Marija Praizović, koordinatorka dopunske škole.

Klub Srbija je diplomama nagradio i učiteljice.

Najbrže predškolke: Mila, Viktorija i Kalina

Pobednicima medalje i pehari

Pobednici trka po uzrastu imaće priliku da krajem juna borave u Kraljevu, u kampu koji organizuje Kros RTS.

PREDŠKOLCI DEVOJČICE 1. Viktorija Stojanović 2. Mila Knežević 3. Kalina Bojić

PREDŠKOLCI DEČACI 1. Filip Petrović 2. Mihailo Filipović 3. Aleksandar Ranković

MLAĐI UZRAST DEVOJČICE 1. Žana Đaković 2. Angelina Simonović 3. Emina Todorović

MLAĐI UZRAST DEČACI: 1. Mateo Pandurov 2. Aleksej Duval Lazić 3. Dimitrije Radović

SREDNjI UZRAST DEVOJČICE 1. Anđela Đaković 2. Sofija Vujović 3. Maša Jovanović

SREDNjI UZRAST DEČACI: 1. Vukašin Milosavljević 2. Milan Veličković 3. Luka Đorđević

STARIJI UZRAST DEVOJČICE: 1.Teodora Paunović 2. Anđela Duval Lazić 3. Anastasia Velimirović

Maksim, Tristan i Danilo

STARIJI UZRAST DEČACI: 1. Tristan Maren Žori 2. Maksim Lulić 3. Danilo Grbavac Lacković

Detaljnije