Šanel, Šalame i Skorseze u plavom svetlu

sanel,-salame-i-skorseze-u-plavom-svetlu
Šanel, Šalame i Skorseze u plavom svetlu

Prošlo je više od godinu dana od kad je Šanel predstavio mladog glumca Timoti Šalamea za novo zaštintno lice muškog mirisa Bleu de Chanel. Za tih godinu dana spomenuti glumac je zajedno sa Martinom Skorsezeom radio na kratkom filmu, tačnije reklami, za ovaj brend. I sada, nakon 365 dana, dobili smo mini ostvarenje u minut i po, jednog kultnog režisera, mladog glumca u usponu i legendarnog brenda.

U svega 90 sekundi, čiju režiju potpisuje čovek nominovan za 10 Oskara ovog marta za film „Flowers of Killin Moon“, Timoti Šalame uz Havane Rouz Liu, u dinamičnom tempu, dok se slike brzo smenjuju, u crno belom formatu prolaze kroz kadrove Šanelovog kratkometražnog filma. Cilj ovog ostvarenja brend Šanel objasnio je u svom saopštenju za medije, film istražuje „delikatnu ambivalentnost između preteranog izlaganja javnosti koje slava donosi, zbog čega je glumac primoran da svoj život živi prema scenariju, i njegove duboke želje da konstanto traži autentičnost u svojoj profesiji“. Zvezda filma „Dina“ kreće se od zavidnog stana na Menhetnu, preko televizijskog ekrana, železničke stanice i po još nekoliko lokacija. Iako je film prožet povremenim plavim kadrovima on daje osećaj „noir“ žanra. Sve do poslednjeg momenta, do poslednje scene, piše magazin Fashionista.

Reklama je snimljena prošlog aprila na ulicama Njujorka, a do tada su nas Šalame i Skorseze zadirkivali svakih nekoliko meseci. Prvo se pojavio snimak na kome se zapravo vidi kako režiser i glumac snimaju kratak film. Deo koji je postao „viralan“ je momenat u kom Timoti slučajno razbija kameru (deo koji je ušao u finalni Skorsezeov projekat), piše The Cut.

Mesec dana kasnije, Timoti je za magazin Vog govorio o tome da će postati zaštitno lice Šanela.

„Sviđa mi se. Suptilno je, ali i dalje asertivno“, rekao je Šalame.

Pet meseci nakon toga i dalje nije bilo ni traga ni glasa od reklame. Početkom oktobra, Šalame i Skorseze su proslavili kampanju u Bemelmans Bar, ali projekta još uvek nije bilo na vidiku. Prema tvitovima fan profila mladog glumca – „Club Chalamet“, reklama je trebalo da se pojavi 16. oktobra, a ta tvrdnja potkrepljena je činjenicom da su Šalame i Skorseze za GQ snimili 30-minutni video koji je izašao 17. oktobra. Ali, evo, tek nakon sedam meseci dobili smo priliku da vidimo njihov zajednički projekat.

Post Views: 240

Originalni tekst