Vladimir živi večno

vladimir-zivi-vecno
Vladimir živi večno

D. Pašić

Do sada najmasovniji turnir: Četiri najbolja tima sa organizatorima

U Lincu je šesti put organizovana akcija Trojka iz bloka pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije Srbi za Srbe. Ovog puta ceo prihod je bio namenjen familiji Vladimira Vukovića iz Teslića, koji je tragično nastradao prošle godine. On je inače bio jedan od najaktivnijih članova organizacije Srbi za Srbe u svom rodnom kraju, pa je to bio i razlog više da se prikupi što više novčanih sredstava kako bi se završila, za njegovog života započeta porodična kuća, za suprugu i dvoje maloletne dece.

Marko, Dušan i Uroš su takođe bili učesnici

Sa puno emocija je jedan od organizatora akcije Slavko Malešević govorio o rano preminulom prijatelju i svima zahvalio, posebno sponzorima, što su se odazvali kako bi pomogli porodici Vuković. I zaista oni koji su došli pod svodove dvorane škole Hitneršule zaslužuju pohvale za humanost i uspeh ove akcije. Došli su naši ljudi, ne samo iz Linca i okoline, nego i iz raznih krajeva Austrije, ali i Minhena i iz Srbije, posebno Apatina.

Pobednici: Ekipa “Blagojevići”

Prijavljene su 24 ekipe u basketu 3 puta 3, koje su podeljene u četiri grupe, što je rekord od kada se u gradu na Dunavu organizuje Trojka iz bloka. Posle bezbroj zanimljivih duela, pre svega između mladosti i iskustva, na kraju su najviše pokazali članovi ekipe “Blagojevići”. Braća Stefan, Marko, Savo i Miloš, pojačani prijateljem Gavrilom Tepićem, u finalu su savladali Ravnu Goru 10:3. U utakmici za treće mesto ekipa Zadnja piva je bila bolja od “Braće Karamazov” 11:5.

Burno pozdravljeni: Najmlađi članovi SK “Nikola Tesla”

Aplauzi za folkloraše

Ovu humanitarnu akciju ulepšali su i članovi folklorne sekcije Srpskog kluba “Nikola Tesla”. U prelepim narodnim nošnjama najmlađi, srednji i stariji uzrast našeg udruženja izveli su splet koreografija iz Srbije. Brojna publika nije štedela dlanove da aplauzima nagradi pre svega najmlađe članove.

Makarije prvi trojkaš

Osim utakmica u basketu zanimljivo je bilo i takmičenje u šutiranju trojki. U veoma žestokoj konkurenciji, među skoro 60 prijavljenih, najprecizniji je bio Makarije Maki Kovačević, aktivni košarkaški sudija. On je u finalu bio uspešniji od Gorana Mladenovića, koji je takođe pogodio 21 trojku, ali je šutirao dve serije i zato osvojio drugo mesto.

Detaljnije