Članovi KUD Kolo sreće iz Graca organizovali folklorni festival „Ritam sreće”

clanovi-kud-kolo-srece-iz-graca-organizovali-folklorni-festival-„ritam-srece”
Članovi KUD Kolo sreće iz Graca organizovali folklorni festival „Ritam sreće”

Predstavnici KUD Kolo sreće iz austrijskog grada organizovali su nedavno prvi međunarodni folklorni festival u svome gradu, pod nazivom „Ritam sreće”. Bila je to manifestacija, koja je ostavila sve prisutne bez dana.
U prestižnoj Helmut List hali, dvanaest folklornih društava iz Evrope predstavili su svoju kulturu i tradiciju u vidu igre i pesme. Između ostalog tu su se našla društva iz Litvanije, Grčke, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Srbije i Slovenije. Oko 1000 gledalaca uživalo je u bogatstvu te evropske kulture.

Foto: KUD Kolo sreće

“Ponosni smo na naš jedinstveni festival prepun raznovrsnih štandova – od meza-bara do humanitarne organizacije Srpski centar koji je ovim putem uz pomoć naših najmlađih, na našem festivalu skupio 650 evra. Novac je prikupljan za akciju „Za dečiju radost” u svrhu stipendiranja mališana na Kosovu i Metohiji. Naš moto „Svi za jednog, jedan za sve” upravo i ovde oslikava našu misiju inovativnosti i zajedništva. Hvala svima za sav trud i rad, hvala našim sponzorima i naravno svima koji su nas podržali. Veselimo se budućim događajima i rastu naše velike porodice!”, istakali su predstavnici KUD Kolo sreće iz Graca.

Izvor: Rasejanje.info

Detaljnije