Naši orlovi se vraćaju kući – Avala News

nasi-orlovi-se-vracaju-kuci-–-avala-news
Naši orlovi se vraćaju kući – Avala News

Za prolazak Srbije u naredno kolo Evropskog fudbalskog prvenstva u Nemačkoj bila su potrebna dva uslova: da ‘orlovi’ pobede Dansku i da Engleska pobedi Sloveniju. Nažalost, oba uslova nisu ispunjena. Obe utakmice su završene rezultatom 0:0, pa je Srbija sa dva boda završila kao poslednja u grupi C, čime je okončala učešće na prvom Euru posle 24 godine.

U većem delu meča protiv Danske, reprezentativci Srbije nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol Kaspera Šmajhela. Pripretili su tek u poslednjih 20 minuta, ali Aleksandar Mitrović je bio neprecizan u nekoliko prilika. Prvi udarac u okvir gola Srbija je imala tek u 93. minutu, kada je Sergej Milinković-Savić traljavo šutirao, što dovoljno oslikava situaciju na terenu.

S druge strane, Danci su šutirali deset puta na gol Predraga Rajkovića, koji je ponovo bio jedan od najboljih igrača u ekipi selektora Dragana Stojkovića. Stojković je grupu ‘orlova’ opisao kao tesnu, gde je jedan gol mogao odlučiti o prolazu dalje.

Srbija je u tri meča postigla samo jedan gol. Nakon poraza od 1:0 protiv Engleske, uspeli su da izjednače protiv Slovenije u 98. minutu preko Jovića (1:1). Engleska je završila kao prva u grupi sa pet bodova, Danska je druga sa tri boda i direktno prolazi u osminu finala. Slovenija je na trećem mestu, takođe sa tri boda, i imaće priliku da kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe prođe dalje.

About The Author

Originalni tekst