(VIDEO) Američki novinari smejali su se Novaku Đokoviću pre 20 godina: „Šta očekujemo od njega? Ne puno.“ – Avala News

(video)-americki-novinari-smejali-su-se-novaku-djokovicu-pre-20-godina:-„sta-ocekujemo-od-njega?-ne-puno.“-–-avala-news
(VIDEO) Američki novinari smejali su se Novaku Đokoviću pre 20 godina: „Šta očekujemo od njega? Ne puno.“ – Avala News

izvor: printscreen

Pre 20-ak godina, američki novinari su potcenjivali Novaka Đokovića na kvalifikacijama za Australian Open, ne sluteći da će postati jedan od najvećih tenisera svih vremena. U video zapisu koji je nedavno isplivao na internetu, novinar i novinarka komentarišu mladog Đokovića sa podsmehom.

Smejali se njegovoj mladosti i izgledu

Novinar počinje razgovor rečima: „Hajde da pričamo o momku koji igra danas, Novaku Đokoviću. Šta znamo o njemu i šta da očekujemo od njega?“. Odmah potom, novinarka uz osmeh dodaje: „Ne puno“.

Ona se nadovezuje: „Ovaj mali je najmlađi u žrebu, upravo je napunio 18 godina. Visok je i mršav, i baš je gladan. Kada ga pogledate, izgleda kao da je gladan, bukvalno i figurativno. Da li mislim da može protiv Korije? Ne. Ali da vidimo šta mali može. Tako da, to je Novak Đoković.“

Ironično, „mali“ o kojem su govorili ne samo da je dokazao svoju vrednost, već je postao legenda sporta. Novak Đoković danas ima 24 osvojena grend slema i smatra se jednim od najboljih tenisera svih vremena. Njegova dominacija na terenu, izuzetna kondicija i mentalna snaga su ga uzdigli iznad svih predviđanja i skeptičnih komentara.

Video sa ovim starim snimkom izazvao je lavinu komentara na internetu. Jedan od najpopularnijih komentara glasi: „Narodna poslovica kaže – Ko se poslednji smeje, najslađe se smeje. Ameri nemaju istoriju ni tradiciju. Samo toliko o njima“.

Novak Đoković je više od šampiona; on je simbol upornosti, discipline i talenta. Njegova karijera je primer kako se trud i posvećenost isplate. Njegovi uspesi nadmašuju ne samo očekivanja tadašnjih komentatora već i granice tenisa kao sporta. Đoković je postao inspiracija mnogima širom sveta, dokazujući da je sve moguće uz dovoljno rada i vere u sebe.

About The Author

Originalni tekst