Beluga kit Hvaldimir: Neverovatna priča o „ruskom špijunu“ – Avala News

beluga-kit-hvaldimir:-neverovatna-prica-o-„ruskom-spijunu“-–-avala-news
Beluga kit Hvaldimir: Neverovatna priča o „ruskom špijunu“ – Avala News

izvor: printscreen

Informacija koja je osvanula na popularnom Instagram profilu Radioaktivni Komarac, stranici koja se bavi kulturom i zanimljivostima, izazvala je veliko interesovanje javnosti. Naime, mužjak kita beluge, poznat kao Hvaldimir, pobegao je iz ograđenog morskog prostora i odvukla ga je ruska mornarica, pošto je navikao na ljudsko društvo i sam se približavao brodovima.

Hvaldimir je postao poznat kada je viđen u norveškim vodama, gde je privukao pažnju lokalnog stanovništva. Njegovo prisustvo u Norveškoj bilo je misteriozno, a dodatnu intrigu izazvala je činjenica da je kit nosio poruku vezanu oko tela, što je navelo ljude da u šali pomisle da je reč o ruskom špijunu.

Kit je došao u fjord pored ribarskog sela iz jednog vrlo posebnog razloga. Želeo je da se zahvali ribaru Joaru Hestenu koji ga je spasao kada se zapetljao u mrežu. Tokom spasavanja, Hesten je primetio da je kit dresiran, što je potvrdila poruka pričvršćena na njegovo telo.

Neverovatno ponovno susretanje

Ova izuzetno pametna životinja uspela je da pronađe svog spasioca i iznenadi ga na način koji je dirnuo mnoge. Joar Hesten bio je u čudu, prvo zbog činjenice da ga se životinja seća, a zatim i zbog toga što je prešla toliki put da bi ga pronašla.

Priča o Hvaldimiru nije samo fascinantna anegdota o inteligenciji i zahvalnosti životinja, već i podsećanje na neobične veze koje možemo uspostaviti sa divljim svetom. Hvaldimir, iako možda šaljivo nazvan ruskim špijunom, pokazuje koliko su ove životinje sposobne za emocije i pamćenje.

🌊 Une amitié improbable entre un homme et un beluga ! Joar, le pêcheur au grand cœur, est devenu le meilleur ami du magnifique beluga Hvaldimir après l’avoir sauvé d’un filet de pêche. Une histoire émouvante qui prouve que la compassion transcende les espèces. 🐋❤️

📸 Découvrez… pic.twitter.com/fc8fNI8idz

— radio sisko fm (@radiosiskofm) September 29, 2023

About The Author

Originalni tekst