Naslovna Dijaspora Svajcarska Na Petrovdan u Muzeju Vuka i Dositeja radionica za decu sa Jovanom...

Na Petrovdan u Muzeju Vuka i Dositeja radionica za decu sa Jovanom Kalauzov Rebu

na-petrovdan-u-muzeju-vuka-i-dositeja-radionica-za-decu-sa-jovanom-kalauzov-rebu
Na Petrovdan u Muzeju Vuka i Dositeja radionica za decu sa Jovanom Kalauzov Rebu

Muzej Vuka i Dositeja i tokom ovog leta nudi mnogo zanimljivosti svoj deci koja se nalaze u srpskoj prestonici. U petak gostovaće posebno zanimljiv gost – pisac za decu Jovana Kalauzov Rebu. „Dođite da se družimo i pitamo sve što nas o pisanju zanima! Ideje naših radionica i Jovaninog rada spojila je težnja da se deci približi srpska istorija i da se ona podstaknu na dalje istraživanje, razvijanje kulture čitanja i pismenog izražavanja”, istaknuto je u Muzeju.
U petak na Petrovdan 12. jula  u 11 časova, za uzrast od sedam godina pa naviše. Ulaz je besplatan a prijave su putem mejla na radionice@narodnimuzej.rs

Jovana Kalauzov Reba je autor slikovnica o dinastiji Nemanjića, a s puno pažnje piše i o znamenitim ženama srpske istorije: o kneginji Milici, Ljubici Obrenović, Mariji Karađorđević i poetesi Milici Stojadinović Srpkinji. „Nama je posebno draga njena slikovnica Upoznajmo Vuka i Dositeja, koju je oslikao Mladen Mutavdžić. Radionica je namenjena deci uzrasta od 7 i više godina. Broj mesta je ograničen, pa vas molimo da se prijavite na adresu radionice@narodnimuzej.rs. Izložbeni prostor je klimatizovan. Dobro došli!”, poručili su u Muzeju Vuka i Dositeja.

Izvor: Rasejanje.info

Detaljnije