Violeta Aleksić iz Ciriha dobitnica nagrade „Temnićki natpis”

violeta-aleksic-iz-ciriha-dobitnica-nagrade-„temnicki-natpis”
Violeta Aleksić iz Ciriha dobitnica nagrade „Temnićki natpis”

Urednica i novinarka srpskog radija Krug na Kanalu K u Švajcarskoj Violeta Aleksić je našoj široj javnosti veoma dobro poznata po svojim književnim delima i nagradama. Još jedna u nizu nagrada pristigla je ovih dana. Naime Violeta je dobitnica nagrade za književno stvaralaštvo koje se dodeljuje u okviru manifestacije „Dani kulture Temnića i Levča”.

Odluku o dobitniku nagrade „Temnićki natpis” doneo je žiri u sastavu: Goran Ćeličanin Čelik, kao prošlogodišnji dobitnik nagrade „Putovođa kulture”, Slobodan Savić, kao prošlogodišnji dobitnik nagrade „Temnićki natpis”, Ivan Jovanović, kao predsednik udruženja i Đorđe Petković, kao počasni član udruženja i prvi dobitnik nagrade „Putovođa kulture”.

„Čast mi je velika. Hvala od srca što ste prepoznali moj skromni rad. Puno pozdrava svim čuvarima i neimarima umetnosti”, istakla je Violeta Aleksić na svojim profilima društvenih mreža po objavljivanju vesti.

Foto: arhiva V. Aleksić

Rođena je 01.01.1974. godine u Levču piše od svoje 15 godine. Već 24 godine živi i stvara u Švajcarskoj i aktivno sarađuje sa kolegama u matici i u rasejanju. Dela joj se čitaju i na nemačkom jeziku. Član je mnogih književnih klubova u matici, regionu i rasejanju. Iza sebe broji mnoge medijske nastupe kao i promocije u zemlji, regionu i rasejanju. Aktivno se bavi humanitarnim i društvenim radom u mnogim udruženjima u Švajcarskoj.

Imala je svoju rubriku u emisiji Radio Beograda Večeras zajedno. Bila je voditelj i zamenik urednika srpskog radija Mladost u Švajcarskoj, kao i dopisnik je RTK2, srpske televizije na Kosovu i Metohiji i RTS-u.

Svoju prvu zbirku pesama „Negde u mojoj pesmi” sa urednikom Slavkom Ćelapom izdala je 2011. godine. Iste godine u štampu ulazi druga zbirka pesama „Život je čudan momak”. Godinu dana kasnije objavljena je treća neplanirana zbirka pesama „Nisi ti meni bilo ko”, koja je više puta doštampavana, a objavljena je na romskom jeziku. Četvrta zbirka poezije je „Kada se hrabrost odrobija”. Objavila i roman „U tvojim godinama”, pa delo „Ako me razumeš”, pa „Dan kada se bre vratilo kući”, (prva knjiga kratkih priča).

Od 2011. Violeta Aleksić je učesnik na Beogradskom međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu. Godine 2013. postaje član Udruženja književnika Srbije a 2014. godine i član Udruženja srpskih pisaca Švajcarske, godine 2015. postaje član književnog kluba Sedmica iz Frankfurta a 2016. godine postaje i član Udruženja Milutin Milanković iz Beograda.

Izvor: Rasejanje.info

Detaljnije