Druženje u prirodi članova udruženja Mihajlo Pupin u norveškom Fredrikstadu

druzenje-u-prirodi-clanova-udruzenja-mihajlo-pupin-u-norveskom-fredrikstadu
Druženje u prirodi članova udruženja Mihajlo Pupin u norveškom Fredrikstadu

Udruženje Srba i prijatelja u Norveškoj Mihajlo Pupin osnovano je 09.12.2020. godine u Fredrikstadu, Kraljevina Norveška. Nazvano je po velikom srpskom i svetskom naučniku Mihajlu Pupinu koji je svojim naučnim otkrićima i patentima zadužio današnju civilizaciju. Reč je o dobrovoljnoj, nepolitičkoj  i nezavisnoj organizacija osnovanoj od Srba i njihovih prijatelja koji žive u Norveškoj. Cilj udruženja je negovanje srpske tradicije i kulture, očuvanje jezika i identiteta Srba u Norveškoj kao i razvijanje prijateljstva i međusobne saradnje srpskog i norveškog naroda. Udruženje je otvoreno za sve ljude dobre volje.

Foto: FB Udruženje Srba Mihajlo Pupin Fredrikstad

„Udruženje je otvoreno za sve ljude dobre volje. Ciljevi će se ostvarivati kroz razne forme kao što su: sastanci, predavanja, edukativne aktivnosti za decu i odrasle, akcije, sportska takmičenja, izleti, druženja i razni vidovi međusobnog pomaganja, saradnja sa drugim srpskim udruženjima, kako u Norveškoj tako i u svetu, saradnja sa društvenim i državnim institucijama u Norveškoj, Srbiji i Republici Srpskoj”, istaknuto je u ovom udruženju.
oni su pred početak letnje sezone održali druženje u prirodi uz sportske aktivnosti, kotliće, veliki izbor pića i hrane. Družili su se, smejali, učvršćivali prijateljstva i dogovarali se o narednim akcijama. Par slika  prenosi sjajnu atmosferu i nezaboravne momente svih prisutnih generacija.

Izvor: Rasejanje.info

Detaljnije