Odbojkašice Srbije poražene od Italijanki u četvrtfinalu

odbojkasice-srbije-porazene-od-italijanki-u-cetvrtfinalu
Odbojkašice Srbije poražene od Italijanki u četvrtfinalu

Odbojkašice Srbije poražene su od reprezentacije Italije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu s rezultatom 3:0.

Srbija je najbolje igrala na samom početku meča, kad su se naše devojke domogle prednosti od pet poena (16:11), pa su čak bile i u dobroj situaciji u finišu sa 22:20 na semaforu. Međutim, Italijanke su tad preokrenule i na razliku dobile prvi set, pre svega našim greškama.

Ispostavilo se da je Srbija tada izgubila meč. U drugom setu Italije je kontrolisala dešavanja, povela je sa 9:6, Egonu je bila nezaustavljiva, ali je imala i podršku saigračica.

Ali, i srpskih reprezentativki, koje su im u ovom delu igre poklonile čak deset poena. Epilog, Italija je lako duplirala prednost, gotovo bez jačeg otpora Srbije – 25:20.

Kako se meč bližio kraju, tako je padalo samopouzdanje u ekipi Srbije, a Gvideti brojnim izmenama nije uspevao da promeni tok susreta. Italija je bila odlična, brzo je stekla veliku razliku (12:6), a zatim i mirno provela meč kraju – 25:20.

Na kraju, jedina dvocifrena u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 19 poena, pratile su je Buša sa osam, Uzelac sa sedam, Lozo sa pet, Aleksić sa četiri, Ognjenović sa tri, odnosno Stevanović i Popović sa po jednim poenom. Na drugoj strani, prednjačile su Egonu sa 19, Boseti sa sedam, Danesi i Sila sa po šest.

Italija će u polufinalu igrati protiv evropskih prvakinja Turske, koje su već pobedile u grupi sa 3:0.

Post Views: 113

Originalni tekst