Dikec i Mikec: Prijateljstvo iznad rivalstva – olimpijska priča koja spaja ljude – Avala News

dikec-i-mikec:-prijateljstvo-iznad-rivalstva-–-olimpijska-prica-koja-spaja-ljude-–-avala-news
Dikec i Mikec: Prijateljstvo iznad rivalstva – olimpijska priča koja spaja ljude – Avala News

Damir Mikec i Jusuf Dikeč su primer kako sport i olimpijski duh mogu da nadvladaju rivalstvo i izgrade dugotrajno prijateljstvo. Ova dvojica strelaca, koji se poznaju od Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, nastavljaju da gaje prijateljstvo koje traje više od jedne decenije

Iako su se nedavno našli u centru pažnje zbog osvajanja medalja na Olimpijskim igrama, fokus je često bio na Dikeču, turskom strelcu koji je, kako su mediji preneli, osvojio srebro bez mnogo opreme, što je izazvalo pažnju širom sveta. Ipak, Mikec, koji je osvojio zlato, nije pokazao ni trunku ljutnje prema svom prijatelju. Naprotiv, on je na društvenim mrežama sa osmehom podelio nekoliko fotografija sa Dikečom, potvrđujući time ne samo njihov dugogodišnji odnos, već i činjenicu da prava prijateljstva prevazilaze sportsko rivalstvo.

Njihovo prijateljstvo je postalo sinonim za sve ono što Olimpijske igre zaista predstavljaju – spajanje ljudi bez obzira na nacionalnost, opremu, ili postignuća. Mikec je sa ponosom istakao da su njih dvojica zajedno od 2008. godine, te da će nastaviti dalje i u budućnosti, što samo dodatno potvrđuje snagu njihovog odnosa.

Priča o Mikecu i Dikeču je još jedan dokaz da sportska takmičenja mogu stvoriti veze koje traju mnogo duže od samih igara.

About The Author

Originalni tekst