Ima ko će na vaterpolo: Srbija ponovo odbranila olimpijsko zlato

ima-ko-ce-na-vaterpolo:-srbija-ponovo-odbranila-olimpijsko-zlato
Ima ko će na vaterpolo: Srbija ponovo odbranila olimpijsko zlato

Vaterpolo reprezentacija Srbije vezala je treće uzastopno zlato na Olimpijskim igrama, pošto je u pariskoj „Defans“ areni savladala aktuenog svetog šampiona reprezentaciju Hrvate rezultatom 13:11.

Po tradiciji, finale vaterpola na Olimpijskim igrama igra se poslednjeg dana.

Nekoliko godina lutanja sa podmlađenom reprezentacijom, kao i neubedljiv početak turnira u Parizu možda jesu obeshrabrili navijače koje je zlatna generacija delfina svojim uspesima navikla isključivo na velike stvari, međutim njihovi naslednici pokazali su danas da je šampionski vaterpolo gen reprezentacije Srbije veći od bilo koje generacije, i da će ova ekipa biti dostojni naslednik bremena svetske vaterpolo supersile u godinama koje dolaze.

Najefikasniji kod Srbije bio je Miloš Ćuk sa tri gola, po dva gola su postigli Nikola Dedović i Nikola Jakšić, a po jednom su se u listu strelaca upisali Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Nemanja Vico, Nemanja Ubović i Viktor Rašović.

Najefikasniji kod Hrvatske bio je Jerko Marinić Kragić sa tri gola.

Srbija je bolje ušla u meč i nakon pogotka Jakšića stigla je do dva gola prednosti 4:2, a nakon novog gola Jakšića i do plus tri u završnici prve četvrtine.

Posle tri minuta igre u drugoj deonici, Srbija je golom Strahinje Rašovića povela sa 7:3. Golovima Fatovića i Marinića Kragića Hrvatska je smanjila prednost Srbije, ali je nalet Hrvatske zaustavio golom Nikola Dedović.

Srbija je posle dve četvrtine vodila sa 8:5.

Golom Viktora Rašovića iz daljine Srbija je ponovo stigla do maksimalnih plus četiri (9:5). U poslednju četvrtinu Srbija je ušla sa tri gola prednosti 11:8.

Hrvatska se približila na minus dva, ali Dedović golo tri minuta pre kraja doneo plus tri za Srbiju (12:9). Srbija je odličnom igrom u odbranu sačuvala prednost do kraja i odbranila olimpijsko zlato.

Pre današnje utakmice, odigran je meč za bronzu. SAD, za čijim je kormilom nekadašnji selektor Srbije Dejan Udovičić, savladale su Mađarsku na penale. U osnovnom delu bilo je 8:8 (3:2, 1:1, 2:2, 2:3), a zatim 3:0.

Post Views: 80

Originalni tekst