Da li je Novak ustaša i Jugosloven?

da-li-je-novak-ustasa-i-jugosloven?
Da li je Novak ustaša i Jugosloven?

Pitanje je jako ozbiljno, utoliko ozbiljnije što je čovek o kojem će biti reči opet doneo toliko radosti čitavoj naciji – pa i šire – i dokazao, valjda jednom zasvagda, da je najbolji teniser svih vremena i kandidat za najboljeg sportistu svih vremena. I u neformalnoj anketi koju je u ovom broju sa odabranim novinarima iz regiona, ali i Evrope, sproveo Nedeljnik – uz asistenciju Velikih priča – Đoković je proglašen za (u zaista izuzetnoj konkurenciji), najvećeg sportskog heroja netom završenih Olimpijskih igara u Parizu.

Pardon, izgleda da nije doneo radost čitavoj naciji, jer ima nekih koji mu, izgleda, ne misle ništa dobro, i koji mu rado postavljaju, iz dana u dan, iz jutra u jutro, brojna neugodna pitanja. Poput…

Da li je Novak Đoković izdajnik?

Da li je, možebiti, osvajač zlatne olimpijske medalje – ustaša? Da li Nole boluje od zaborava, kako poručuju transparenti koje po nadvožnjacima veša mladež vladajuće partije, pardon mladež debea?

Da li je Novaku Đokoviću, oprostite što ćemo citirati naslov sa jednog popularnog srpskog sajta, guzica važnija od nacije? Da li su mu, kao što se to moglo pročitati u krvožednim tabloidima, važniji sopstvena udobnost i hedonizam od nacionalnog i verskog identiteta? Da li Novak Đoković, kao što mu spočitava jutarnji program jedne od najgledanijih televizija, imalo mari za sve ono kroz šta je prošao srpski narod? Kako je moguće da Novak Đoković, govore svakog jutra ovog avgusta gosti jedne druge televizije, jednako ratoborne, kako je moguće da Novak Đoković nema ponos ni obraz?

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 15. AVGUSTA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Nedeljnik 657

Post Views: 368

Originalni tekst