Prezentacija knjige „Eslavia al Sur” u Buenos Ajres

prezentacija-knjige-„eslavia-al-sur”-u-buenos-ajres
Prezentacija knjige „Eslavia al Sur” u Buenos Ajres

U prostorijama Ambasade Srbije, prezentovana je knjiga filmskog kritičara i novinara Pabla De Vite „Eslavia als ur” o snimanju jedinog filma nastalog u saradnji kinematografija dve zemlje Put na ju, argentinskog režisera Huana Bautiste Stanjara.

„Promocija je okupila izuzetan broj gostiju, među kojima je bio i zamenik ministra Leopoldo Saores iz Ministarstva spoljnih poslova Argentine, ambasadori više zemalja, predstavnici gradskih vlasti, kulturnih institucija i javnog života Buenos Ajresa, kao i predstavnici ovdašnje srpske zajednice. Prisutnima su se obratili ambasador Veljko Lazić, režiser filma Stanjaro, autor knjige De Vita kao i najistaknutiji filmski kritičari Romulo Beruti i Karlos Moreli”, istaknuto je u Ambasadi Srbije u Argentini.

Prisutni na promociji
Foto: Ambasada Srbije u Argentini

Obraćajući se okupljenima, ambasador Lazić je, između ostalog, istakao da je autor knjige Pablo de Vita veliki prijatelj i uvaženi saradnik Ambasade Srbije u Buenos Ajresu. Podsetio je i da mu je pre nekoliko godina dodeljeno priznanje za poseban doprinos u realizaciji brojnih zajedničkih projekata, kao i na polju promocije srpske kulture i umetnosti, uz uverenje da će se ova plodna i uspešna saradnja nastaviti i u budućnosti.  

Izvor: Rasejanje.info

Detaljnije