Održano tradicionalno „Srpsko veče” u Ohridu

odrzano-tradicionalno-„srpsko-vece”-u-ohridu
Održano tradicionalno „Srpsko veče” u Ohridu

U organizaciji Ambasade Republike Srbije u Skoplju, u okviru muzičko-scenskog festivala Ohridsko leto, treću godinu za redom održano je već tradicionalno Srpsko veče. Ova manifestacija obeležena je koncertom solista Narodnog pozorišta u Beogradu – mecosoprana Ljubice Vraneš i basa Dragoljuba Bajića pod svodovima Crkve Svete Sofije u Ohridu.

Otvarajući Srpsko veče, ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović istakla je da su Srbi izuzetno ponosni što su tokom svih ovih godina brojne veličine srpske kulture i umetnosti krasile pozornicu Ohridskog leta, ostavljajući svoj trag na festivalskim binama svojim izuzetnim talentom, istovremeno gradeći neraskidive makedonsko-srpske veze i doprinoseći promociji kulturnog i umetničkog bogatstva na ovom podneblju, prenela je Ambasada Srbije u Severnoj Makedoniji.

Ambasadorka je dodala da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Severnom Makedonijom, te da je država Srbija spremna da nastavi da produbljuje bilateralne odnose kao i da gradi veze koje se zasnivaju na prijateljstvu i saradnji. Ona je dodala da je kulturno povezivanje država i naroda posebno značajna spona u tim nastojanjima, dodato je u saopštenju Ambasade Srbije u Skoplju.

Za doprinos promociji srpske umetnosti i kulture u Severnoj Makedoniji i jačanju kulturnih veza između dve države, ambasadorka Jovanović, tom prilikom, dodelila je posebnu plaketu Nataši Popović, direktoru NU Ohridsko leto.

U pratnji pijaniste Milivoja Veljića, srpski umetnici očarali su prisutne izvođenjem prepoznatljivih arija svetske operske muzičke scene, kao i kompozicija klasične muzike 20. veka, koje je publika nagradila gromoglasnim aplauzom.

Detaljnije