Savez Srba Italije uručio donaciju manastiru Draganac

savez-srba-italije-urucio-donaciju-manastiru-draganac
Savez Srba Italije uručio donaciju manastiru Draganac

U okviru svoje posete Kosovu i Metohiji predstavnici Saveza Srba u Italiji posetili si u manastir Draganac i uručili donaciju u okviru humanitarne akcije „Kupuj domaće – Kupuj sa Kosmeta”.

„U periodu od januara do avgusta 2024. godine, Savez Srba u Italiji je pokrenuo akciju prodaje domaćih proizvoda pod nazivom „Kupuj domaće – Kupuj sa Kosmeta” a u saradnji sa istoimenom internet prodavnicom iz Parteša. Domaće proizvode smo po porudžbinama dovozili u Italiji i tamo ih prodavali. U toku prodaje proizvoda sakupili smo višak novca od kupaca u iznosu od 730,00 evra, koji je doniran Manastiru Draganac”, istaknuto je u Savezu Srba Italije.

Foto: Savez Srba Italije

Manastir Draganac je manastir Srpske pravoslavne crkve, Eparhije raško-prizrenske, koji je posvećen Svetim Arhangelima Mihailu i Gavrilu. Nalazi se na valovitim brdima okružen šumom, u Kosovskopomoravskom okrugu, u blizini srednjovekovne tvrđave Novo Brdo i grada Gnjilane. Po narodnom predanju manastir je zadužbina Svetog kneza Lazara iz XIV veka, a naziv nosi po njegovoj ćerki Dragani. Najstariji sačuvani dokument sa pominjanjem manastira Draganac je Ravanička povelja iz 1381.

Izvor: Rasejanje.info

Detaljnije