U Helsinkiju promovisan turistički potencijal Srbije

u-helsinkiju-promovisan-turisticki-potencijal-srbije
U Helsinkiju promovisan turistički potencijal Srbije

U Ambasadi Republike Srbije u Helsinkiju 27. avgusta održana je prezentacija turističkih potencijala Srbije, koja je organizovana u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije (TOS) i uz podršku Finske asocijacije turističkih agencija (SMAL).

„Otvarajući skup, ambasador Srbije Aleksandar Janković ukazao je na tradicionalno prijateljske odnose Srbije i Finske, podsetivši da se ove godine obeležava 95 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Detaljnije je govorio o privredi Srbije, kao i merama na privlačenju SDI i pospešivanju privrednog rasta. Ukazao je, takođe, i na brojne potencijale za saradnju u oblasti turizma i uvećanju turističke razmene, istakavši da broj turističkih poseta iz Finske u Srbiju beleži od 2021.g. konstantni porast”, istaknuto je u Ambasadi Srbije u Finskoj. .

Sa druge strane predstavnica TOS Željka Pudar je detaljnije predstavila turističke potencijale Srbije sa posebnim osvrtom na istoriju, tradiciju, kulturu, prirodne lepote i prepoznatljivu gastronomiju naše zemlje. Ukazala je i na poziciju Srbije kao najbrže rastuće turističke destinacije u Evropi, kao i na razvoj turističke infrastrukture u našoj zemlji.

Na skupu su, kako prenosi Ambasada Srbije u Helsinkiju govorili i predstavnici inostranih kompanija angažovanih na turističkom povezivanju Finske sa Srbijom.

„Nakon prezentacije održan je i prigodan koktel na kome su predstavljena srpska vina i rakije, kao i tradicionalni specijaliteti srpske kuhinje. Poznati finski somelijer Jokinen govorio je o srpskim vinima i njihovom kvalitetu i naročitim osobenostima, kao i značaju manifestacija, poput sajma vina – Wine Vision. Tokom skupa prikazani su i promotivni filmovi TOS o Srbiji”, istaknuto je u Ambasadi Srbije u Finskoj.

Foto: Ambasada Srbije u Finskoj
Izvor: Rasejanje.info

Detaljnije