Upis u Dopunsku školu srpskog jezika u Švajcarskoj još traje

upis-u-dopunsku-skolu-srpskog-jezika-u-svajcarskoj-jos-traje
Upis u Dopunsku školu srpskog jezika u Švajcarskoj još traje

Prenosimo i zvaničan raspored nastave sa stranice Ambasade Srbije u Bernu

Minule nedelje u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Bernu, u Švajcarskoj održano je prvo Nastavničko veče u ovoj školskoj godini. „Nastavnice naše škole razmenile su informacije i isplanirale sve ono zanimljivo što nas u narednim mesecima očekuje. Sastanak je protekao u radnoj, ali veoma prijatnoj atmosferi, između ostalog zahvaljujući i uvek toploj dobrodošlici Gorana Bradića, ambasadora Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji”, istakla je koordinatorka Srpske dopunske škole u Švajcarskoj dr Jelena Angelovski.

„Želimo srećan i uspešan polazak u školu svim našim bivšim, sadašnjim i budućim đacima, njihovim roditeljima i učiteljima. Naša nastava je otpočela u gotovo svim grupama, ali upis novih polaznika i dalje traje”, istakle su nastavnice Srpske dopunske škole u Švajcarskoj.

Foto: Srpska dopunska škola u Švajcarskoj/Ambasada Srbije u Švajcarskoj

Koordinatorka Srpske dopunske škole za Švajcarsku dr Jelena Angelovski je u pismu koje je adresino i na đake i njihove roditelje navela zašto Dopunska škola na srpskom jeziku pravi izbor za decu:
„Učeći srpski jezik i pismo osnove srpske kulture i istorije, dete će jačati veze sa svojom otadžbinom i razvijati svest o svom poreklu. Proširivanjem znanja maternjeg jezika dete će povećati sposobnosti da svaki sledeći jezik nauči lakše i temeljnije. Upoznaće se sa najvažnijim delima srpske književnosti i kulturne baštine. Sticanjem zvaničnog uverenja o pohađanju i završenoj osnovnoj školi na srpskom jeziku, učenik postaje deo obrazovnog sistema Republike Srbije. Povećavaju se perspektive deteta pri izboru budućeg zanimanja. Dete će se družiti sa decom istog ili sličnog porekla, decom koja imaju dva maternja jezika, kao i sa drugom decom koja žele da nauče srpski jezik. Vannastavne aktivnosti koje se organizuju (priredbe, predstave, izleti, druženja, sportski dan…) su prilika da dete i roditelji imaju lepe trenutke zajedničkog druženja i opuštanja. Manifestacije koje se organizuju u okviru nastave i vannastavnih aktivnosti pružaju priliku da svako dete dobije šansu da prikaže svoje talente i promoviše svoja postignuća”.

Svoje obraćanje ona je završila stihovima Duška Radovića „Volite srpski jezik svakog dana po malo. Srpski jezik nema nikog drugog sem nas”.

Dodatne informacije se mogu dobiti od koordinatorke dr Jelene Angelovski na mejl jelena_niković@hotmail.com

Izvor: Rasejanje.info

Detaljnije