Porodična avantura „Klinci kaubojci“ premijerno u MTS dvorani, u subotu 21. septembra

porodicna-avantura-„klinci-kaubojci“-premijerno-u-mts-dvorani,-u-subotu-21.-septembra
Porodična avantura „Klinci kaubojci“ premijerno u MTS dvorani, u subotu 21. septembra

Najuspešniji animirani film nezavisne produkcije ove godine u Španiji i crtani koji je imao fantastični početak prikazivanja u Rusiji, sinhronizovana priča „Klinci kaubojci“ (Buffalo Kids) sada premijerno stiže i pred našu publiku. Malo pre redovnog prikazivanja animacije u svim domaćim bioskopima koje je predviđeno za kraj meseca, dve prve specijalne projekcije održaće se u mts Dvorani, u subotu, 21. septembra od 14h i 17h.
U pomenutoj satnici u holu Dvorane biće organizovan i propratni događaj pod nazivom „Kaubojski okršaj“, uključujući i poklon glumaca, učesnika u sinhronizaciji, među kojima su Marko Kon, Zejna, Ana Jokić i drugi.

Najnovija crtana avantura okreće se temama prijateljstva, razumevanja, porodičnoj ljubavi i inkluziji, a kao procenu dobrog porodičnog filma koji se može i dva puta pogledati dao je sam učesnik sinhronizacije Marko Kon: „Uživali smo sinhronizujući. Film koji govori o prijateljstvu, hrabrosti i volji na najbolji mogući način. Poučan, ali nadasve zabavan. Jedva čekam da povedem svoje klince u bioskop, jer sam siguran da ćemo danima posle razgovarati o filmu.“ 

Smeštena u Americi s kraja 19. veka crtana priča upoznaje nas sa bratom i sestrom, siročadima, koji iz Irske putuju za Njujork. U težnji da pronađu svog bliskog rođaka krišom ulaze u voz koji ih odvodi ka Divljem zapadu. Putujući kroz autentične predele Amerike i suočavajući se sa opasnostima i razbojnicima, tokom avanture nailaze i na dečaka sa kojim sklapaju veliko prijateljstvo, doživljavajući brojne pustolovine.

Animacija „Klinci Kaubojci“ nastala je iz veštih ruku već uspešnog reditelja i koscenariste Pedra Solisa, kreatora najnagrađivanijeg kratkog animiranog filma u istoriji, „Cuerdas“. Reč je o desetominutnoj priči o inkluziji koja prikazuje posebnog dečaka koji se doseljava u školu kada ga jedna devojčica prihvata kao svog velikog prijatelja. Tokom 2014. i 2015. godine animacija je nagrađena sa više od šezdeset priznanja, na brojnim međunarodnim festivalima.

Pomenuta priča poslužila je reditelju Solisu kao ideja za nastanak animirane nadogradnje nazvane Klinci kaubojci.

Post Views: 19

Originalni tekst