Bernhard Hofler, počasni član Zajednica Srba u Tirolu, se zalaže za bolja prava radnika

bernhard-hofler,-pocasni-clan-zajednica-srba-u-tirolu,-se-zalaze-za-bolja-prava-radnika
Bernhard Hofler, počasni član Zajednica Srba u Tirolu, se zalaže za bolja prava radnika

Bernhard Hofler, član odbora Radničke komore Tirola i kandidat Socijaldemokratske partije Austrije u Tirolu za poslanika u saveznom parlamentu na predstojećim parlamentarnim izborima, godinama se aktivno zalaže za bolje uslove rada i veća prava zaposlenih i radnika u ovoj austrijskoj pokrajini.

 Hofler je prijatelj i čest gost na događajima i manifestacijama Zajednice Srba u Tirolu, čiji je i počasni član. On ističe da je integracija tema od posebnog značaja za sve koji žive u ovoj austrijskoj pokrajini.

„Ljudima koji žele da žive u Tirolu mora se dati prilika da se integrišu. Samo politikom koja se fokusira na integraciju i koheziju možemo smanjiti društvene tenzije i promovisati miran suživot. Moramo da vidimo migraciju kakva ona jeste: stvarnost koja nas izaziva, ali nas takođe može obogatiti na mnogo načina. Trebalo bi da bude važno da migraciju učinimo pravednom, ali sa jasnim pravilima”, naglasio je Hofler.

Hofler u razgovoru sa radnicima
Foto:FSG Tirol

 Ujedno on se zalaže i za pristupačnije uslove stanovanja, smanjenje troškova života i posebno ističe značaj ulaganja u zdravstveni sistem i obrazovni sistem, jer smatra da je obrazovanje dece jedna od najvažnijih tema.

 Oliver Ranisavljević, predsednik Zajednice Srba u Tirolu i saborac Bernharda Hoflera u Radničkoj komori Tirol za prava zaposlenih i radnika, kaže da je Hofler veliki prijatelj Srba koji se već godinama aktivno zalaže i bori za veća prava svih zaposlenih i radnika u ovoj pokrajini, među kojima je veliki broj ljudi sa srpskim poreklom.

 „Bernhard odlično poznaje srpsku zajednicu i zna i razume sve probleme sa kojima se Srbi u Tirolu susreću, ne samo na radu već i u svakodnevnom životu. Oduvek je imao sluha za sve njihove potrebe i koristio priliku da im pomogne. Pozivam sve sunarodnike sa pravom glasa da ga podržimo i na predstojećim izborima za austrijski parlament na listiću zaokružimo njegovo ime i damo glas prednosti”, istakao je Ranisavljević.

Naslovna fotografija: Oliver Ranisaljević i Bernhard Hogler /foto: FSG Tirol

 Izvor: Rudnik.at/Rasejanje.info  

Detaljnije