Odabrane kolumne Draže Petrovića i Ante Tomića na jednom mestu: Jeste li videli ovu kultnu knjigu?

odabrane-kolumne-draze-petrovica-i-ante-tomica-na-jednom-mestu:-jeste-li-videli-ovu-kultnu-knjigu?
Odabrane kolumne Draže Petrovića i Ante Tomića na jednom mestu: Jeste li videli ovu kultnu knjigu?

Knjiga kultnog hrvatskog pisca i novinara Ante Tomić, i ništa manje kultnog srpskog novinara i glavnog urednika Danasa Dragoljuba Draže Petrovića, izašla je u prodaju 13. septembra (što će reći na petak 13, taj najzloslutniji od svih zloslutnih dana) i radnike Lagunine knjižare u centru Beograda umalo naterala da pozovu pripadnike SAJ-a zbog toga što se Petrović, negde oko dva sata i 35 minuta, zab’o ispred izloga i, kako i sam kaže, manijakalno posmatrao primerke njegovog i Tomićevog literarnog dela.

Knjiga pod nazivom „Jesi li video ovo“ sastoji se od odabranih kolumni koje Petrović i Tomić pišu za Nedeljnik (a koje se potom  objavljuju i na sajtu Velikih priča).

Širok je raspon tema koje inspirišu tandem Tomić–Petrović: od Beograda na vodi, preko tragedije u „Ribnikaru“, avantura Sergeja Trifunovića na hrvatskom primorju, do izraelske agresije nad Palestincima; o očevima, služenju JNA, Miši Kovaču, Topalku i mnogim drugim aktuelnim temama.

Knjigu „Jesi li video ovo“ iz pera dvojice najkultnijih ljudi u regionu možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Post Views: 175

Originalni tekst