Zelenski ima „plan pobede“, fali mu samo zapadno oružje

zelenski-ima-„plan-pobede“,-fali-mu-samo-zapadno-oruzje
Zelenski ima „plan pobede“, fali mu samo zapadno oružje

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je pozvao Džoa Bajdena da dozvoli Ukrajini da napade unutar Rusije oružjem koje je isporučilo SAD, i da time dobije „mesto u istoriji“ „jačanjem Ukrajine“ pre nego što on napusti funkciju predsednika Amerike.

Govoreći pre ključnog puta u SAD, uključujući UN, kako bi se pojačala podrška Ukrajini u ratu, Zelenski je rekao da će predstaviti „plan pobede“ za okončanje rata.

Ove nedelje on će se takođe obratiti na godišnjem skupu Generalne skupštine UN u Njujorku i otputovati u Vašington na razgovore sa predsednikom Džoom Bajdenom i potpredsednicom Kamalom Haris.

Zelenski je takođe u subotu rekao da kraj rata zavisi od „odlučnosti” zapadnih saveznika Kijeva da obezbede potrebno oružje i dozvolu za njegovo korišćenje, piše Gardijan.

Govoreći u svom noćnom video obraćanju, on je uputio dodatne molbe za povećanje zaliha naoružanja kako bi se odbranio napredovanje ruskih snaga u regionu Donjecka.

Kijev takođe traži dozvolu da koristi zapadno oružje protiv ciljeva duboko u Rusiji kako bi sprečio vazdušne napade Moskve na infrastrukturu Ukrajine, uključujući energetske objekte.

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da će Rusija biti „u ratu“ sa Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima iz NATO-a ako dozvole Ukrajini da koristi oružje dugog dometa.

Post Views: 32

Originalni tekst