Svečani prijem nove generacije studenata na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

svecani-prijem-nove-generacije-studenata-na-ekonomskom-fakultetu-u-beogradu
Svečani prijem nove generacije studenata na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu je svečano obeležen početak nove školske godine prijemom nove generacije studenata. Dekan fakulteta, prof. dr Žaklina Stojanović, pozdravljajući okupljene studente, istakla je da su nastavnici fakulteta izuzetno posvećeni obrazovanju, i dodala: „Usmereni smo ka stvaranju generacija koje su osposobljene da se suoče sa svim ekonomskim izazovima i uspešno ih reše. Na tom zadatku radićemo zajedno već od sutrašnjeg dana, a studiranje shvatite ozbiljno, jer je vaš zadatak da budete posvećeni sticanju znanja i dostizanju željenih rezultata. To nije lako, ali jeste pravi put za buduće mlade lidere“. Ove godine vladalo je veliko interesovanje za upis na Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, a na prvu godinu studija upisano je ukupno 1.320 studenata.

Novu generaciju studenata pozdravila je i resorna ministarka prof. dr Slavica Đukić-Dejanović. „Svim studentima, a posebno brucošima za koje je danas počeo studentski život, želim srećan početak akademske godine. U naredom periodu u ovoj obrazovnoj ustanovi sticaćete nova znanja i veštine u oblasti ekonomije, uz podršku vaših profesora, koji su poseban kvalitet ovog fakuteta. Želim vam uspešnu akademsku godinu ispunjenu znanjem, prijateljstvima i novim iskustvima“, poručila je ministarka Đukić- Dejanović.

Studentima su se obratili i prorektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Branislav Boričić, predsednik Saveta Ekonomskog fakulteta prof. dr Đorđe Kaličanin, prodekan za nastavu i saradnju sa privredom prof. dr Dragan Lončar i prodekan za finansije i međunarodnu saradnju prof. dr Saša Ranđelović. U ime studenata i studentskih organizacija novoupisanim studentima se obratila studentkinja Milica Grozdanović (student prodekan), koja je novim koleginicama i kolegama dala korisne savete u vezi sa studiranjem. 

Svečani prijem završen je koktelom dobrodošlice za novoupisane studente i brojnim aktivnostima u amfiteatru ispred fakulteta, organizovanim njima u čast, kako bi se upoznali sa organizacijom i službama fakulteta, kao i studentskim udruženjima i njihovim aktivnostima.

Post Views: 60

Originalni tekst