Promocija knjige „Plažama predaka” FB grupe „Bio jednom jedan Beograd”

promocija-knjige-„plazama-predaka”-fb-grupe-„bio-jednom-jedan-beograd”
Promocija knjige „Plažama predaka” FB grupe „Bio jednom jedan Beograd”

Za sve ljubitelje starog vremena predstavnici Fejs grupe Bio jednom jedan Beograd pozivaju na promociju knjige „Plažama predaka”  koja će se održati 29. septembra 2024. godine u Muzeju Vuka i Dositeja u Gospodar Jevremovoj 21, sa početkom u 16 časova.

Knjigu će predstaviti istoričarke umetnosti Majda Sikošek i Branka Nakaniši urednica Fejsbuk grupe Bio jednom jedan Beograd i jedan od autora knjige. Promociju će moderirati Smiljana Popov, novinarka i autorka serijala „Beograd za početnike” i „Srbija za početnike”.

„Između korica ove knjige buja veseli život na beogradskim rekama jednog davno prošlog vremena. Uz pomoć fotografija iz brojnih starih porodičnih albuma i privatnih kolekcija, kao i informacija iz ondašnje dnevne štampe, urednici Fejsbuk grupe „Bio jednom jedan Beograd” sastavili su svojevrsni mozaik vizuelnih dokumenata i tekstova koji pokazuje kako su se na obalama Save i Dunava zabavljali naši preci. Usput saznajemo o brojnim kupalištima i kupatilima, rekreativnim sportovima na vodi, modnom razvoju kupaćih kostima i mnogim zanimljivostima koje su na ovim stranicama sačuvane od zaborava. Ulaz je slobodan! ”, poručili su članovi FB grupe.

FB grupa Bio jednom jedan Beograd posvećena je očuvanju sećanja na život naših predaka u Beogradu pre Drugog svetskog rata. U grupi su odobrene samo objave koje sadrže fotografije Beograda nastale do 6.4.1941. Sve ostale fotografije dozvoljene su u komentarima.

„Grupa neguje institut komentarisanja i podstiče članove da se i sami aktivno uključe kako kroz sećanja, tako i svojim saznanjima, dopunama, ispravkama, fotografijama. Zato vas pozivamo da u komentarima koristite reči, a nikako emotikone ili stikere”, istakli su moderatori grupe.

Na osnovu objavljenih priča već su promovisane dve knjige Glamur i prašina i Ispred i iza kulisa, koje itekako vredi pročitati u uživati u duhu nekog drugog Beograda.

Izvor: Rasejanje.info

Detaljnije