Udruženje srpskih pisaca Švajcarske promovisalo jubilarni dvadeseti zbornik Zaveštanja 2024

udruzenje-srpskih-pisaca-svajcarske-promovisalo-jubilarni-dvadeseti-zbornik-zavestanja-2024
Udruženje srpskih pisaca Švajcarske promovisalo jubilarni dvadeseti zbornik Zaveštanja 2024

U prelepom ambijentu hotela Oksen u Niderucvilu, u subotu 28. septembra, održana je promocija dvadesetog jubilarnog zbornika književnih radova Zaveštanja. Ovaj zbornik predstavlja simbol kontinuiranog rada Udruženja srpskih pisaca Švajcarske.

„Od 2005. godine, Udruženje svake godine objavljuje ovaj zbornik na ćirilici, omogućavajući autorima iz naše zajednice da podele svoja literarna ostvarenja. Ove godine, zbornik je dodatno obogaćen saradnjom sa umetnicima koji žive u Švajcarskoj. Umesto klasičnih ilustracija, u Zaveštanju 2024 su predstavljene fotografije umetničkih slika, čime je doprinelo vizuelnoj privlačnosti i sveukupnom umetničkom doživljaju. Promocija je okupila članove Udruženja, autore umetničkih radova i goste, stvarajući toplu i inspirativnu atmosferu. Ovaj događaj je još jednom potvrdio važnost zajedništva i kulturne razmene unutar naše dijaspore”, istakla je Žaklina Marković Mitić, predsednica Udruženja srpskih pisaca Švajcarske.

Foto: Udruženje srpskih pisaca Švajcarske

„Svaka stranica Zaveštanja nosi duboku emotivnu i kulturnu vrednost, čuvajući i negujući našu književnu baštinu”, izjavila je Žaklina Marković Mitić, obraćajući se prisutnima. Istakla je i važnost očuvanja srpskog jezika i ćiriličnog pisma kao osnovnog mosta prema našim korenima. Posebno je zahvalila vlasnicima hotela Oksen, Stani i Luki Lazić, koji već godinama pružaju podršku Udruženju, omogućavajući da se književne večeri i promocije održe u prijatnom i elegantnom ambijentu.

Zbornik Zaveštanja nastavlja svoju misiju da inspiriše nove generacije pisaca i čitalaca, čuvajući bogatstvo našeg kulturnog nasleđa budućim generacijama.

Dvadeseto jubilarno izdanje Zaveštanja
Predsednica udruženja Žaklina Marković Mitić

Izvor: Rasejanje.info

Detaljnije