Jovanović Ćuta u Gornjim Nedeljicama: Dočekaćemo Rio Tinto kao Poćoreka 1914.

jovanovic-cuta-u-gornjim-nedeljicama:-docekacemo-rio-tinto-kao-pocoreka-1914.
Jovanović Ćuta u Gornjim Nedeljicama: Dočekaćemo Rio Tinto kao Poćoreka 1914.

Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je danas da se priča oko projekta kompanije Rio Tinto neće rešavati „u skupštinama, ni po televizijama“ već kad i ako, po njegovim rečima, bageri te firme dođu u Gornje Nedeljice gde je najavljeno otvaranje rudnika litijuma.

Jovanović je za N1 rekao da će u slučaju da Rio Tinto dođe u Gornje Nedeljice, biti dočekan kao (austrougarski general Oskar) Poćorek 1914. godine, prilikom napada na Srbiju.

„Srbija ne želi Rio Tinto. Ovde smo se skupili da vidimo šta je plan za dalje. Da mene pitate ova stvar će se definitivno rešavati kad se pojave bageri Rio Tinta, ako se pojave. Dakle, ni u skupštinama, ni u salonu, ni po televizijama već kad ovde dođe neprijatelj. Zna se kako se tretira neprijatelj“, naveo je Jovanović.

Dodao je da će neprijatelje dočekati „kao pravi srpski domaćini“.

„Kopačima litijuma sa Dedinja poručujem da odustanu jer to narod neće. Ako su zapeli da se ovaj projekat sprovodi onda će to raditi na silu, a za to će biti potrebna bukvalno vojska. Dočekaćemo ih kao Poćoreka 1914. godine“, rekao je poslanik Ekološkog ustanka.

Nebojša Petković iz udruženja Ne damo Jadar kazao je da će opozicija imati priliku danas da vidi kako žive meštani Gornjih Nedeljica.

„Odvešćemo ih da vide istražne bušotine oko kojih ništa ne raste i da danas krenemo u neko sveopšte okupljanje protiv ovog projekta, protiv rudarenja litijuma“, rekao je Petković.

On je kazao da su pozivali i predstavnike vlasti na konsultacije ali da se oni od 2021. godine nisu odazivali.

Post Views: 2

Originalni tekst