Skibidi generacija

skibidi-generacija
Skibidi generacija

Znači li vam šta, išta, izraz „skibidi toilet“? Jeste li ikad, makar u prolasku pored školskog dvorišta ili na nekom dečjem rođendanu, čuli krike „skibidi toilet jes jes jes“ ili bilo šta na tu foru?

Ako niste, ako nemate veze o čemu ovaj tlapi, za vas imamo jednu dobru i jednu baš lošu vest. Prva, i jedina dobra, jeste što tog crva, tu pesmu, tu… audio-vizuelnu pošast, nemate u glavi.

Druga, i mnogo lošija za sve nas, jeste da ste jako matori. Ne znate više na šta se lože klinci, pregazilo vas je vreme, u jednom trenutku ste bili dete koje šalta kanale na televizoru i svi vam prebacuju kako to radite tako brzo jer niko ne može da vidi o čemu se radi, već danas ste osoba koja s indignacijom gleda kako vaše dete, bilo čije dete, kažiprstom mota TikTokove, a vi niste stigli ni da ukapirate foru.

Bili ste neko ko je pratio sve trendove, znali ste kako se šta nosi i zbog svog ukusa – muzičkog, filmskog, životnog – bili spremni da odjurite u svoju sobu, pojačate ton na maks i maštate da ćete se jednom odseliti od tih smarača; danas ste kao deda Ejb iz „Simpsonovih“, stojite nasred ulice i urlate na oblake, jer vam i od njih preti opasnost.

„Skibidi toilet“ je, ukratko, crtani serijal koji duhom i poligonima podseća na grafike video-igara s početka ovog veka – kao neki uvrnuti Half-Life, ako Half-Life nije bio dovoljno uvrnut per se – naslonjen pre svega na kultni Gary’s Mod, o fiktivnom, je li, sukobu između klozetskih šolja sa ljudskim glavama i nekih ljudskih prikaza koje na ramenima nose elektronske uređaje, ponajpre televizore, kamere i mikrofone. „Skibidi“ je osmislio i na YouTube okačio tip po imenu Aleksej Gerasimov, zadnja pošta Tbilisi, mnogo poznatiji po svom nadimku DaFuq!?Boom!.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 24. OKTOBRA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Post Views: 144

Originalni tekst