Astronomija i astrofizika

Trudicu se da budem sto koncizniji.
Zovem se Branko Simonovic (22), student „teorijske fizike“ i „astrofizike“ u Beogradu.
Vec duze vreme sam u kontaktu sa velikim brojem instituta i istaknutih licnoti u SAD iz sfere astronomije i astrofizike.

Naime, oni su spremni da poklone izuzetno vredne i bogate kolekcije zurnala i literature iz tih oblasti, koje potrazujem ispred (jos zvanicno ne osnovanog) udruzenja, grupe, mladih istrazivaca i prirodnjaka Srbije. Problem je kako to dopremiti do Beograda jer, iako je u pitanju poklon, cena slanja je prevelika. S obzirom da su ponude vec pocele da se osipaju, tj. bivaju ustupljene drugim organizacijama u svetu, pri-nudjen sam da pokusam upornije da pristupim problemu.
U tom smislu Vam se obracam za savet kako bi to mogao da resim, jer se uzdam da kada se uspostave veze JAT-a sa SAD da ce mi Oni izaci u susret u vezi dopremanja a do tada bi trebalo da pruzmem donacije i „sacuvam na sigurnom“ u SAD kako nebi otisle u nepovrat….?
Dakle, kako bi mogao da stupim u kontakt sa ljudima, eventualno, spremnim da mi izadju u susret i pricuvaju te donacije (a kolicina je prilicno velika, po proceni nekih oko „10 metara police“(!)) do trenutka kada bih mogao da ih preuzmem i dopremim ovde?
Slucajno sam poceo od Vas jer nemam ideju kome da se obratim.

Do citanja zahvalan na strpljenju
Branko Simonovic,
Beograd
mailto:baltazartodor@yahoo.com