ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI NOVE ZGRADE RTV-a NOVI SAD

2-predsednik-igor-mirovic-daje-izjavu
Predsednik Igor Mirović daje izjavu.

Danas (ponedeljak, 7. avgust) započeti su radovi na rušenju bivše zgrade Radio-televizije Vojvodine (RTV) na Mišeluku – Novi Sad koja je bombardovana i teško oštećena u NATO agresiji 1999. godine.

Radove je obišao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa zamenikom generalnog direktora RTV-a Klem Jožefom.

Mirović je ocenio da je započet veliki i značajan posao na koji se čekalo više od 18 godina. Posao je započet zajedničkim snagama i finansijskim sredstvima Vlade Srbije, Ministarstva kulture i Pokrajinske vlade uz pomoć Uprave RTV-a. Započeti posao je realizacija prve faze radova – raščićavanja ostataka ruševina. Građevinski izvođač radova „Elita Kop“ ozbiljno je pristupio realizaciji radova i očekuje se da će otklanjanje ostataka zgrade biti završeno i pre dogovorenog roka od 120 dana.

1-radovi-rusenja-ostataka-zgrade-rtv-a

Radovi rušenja ostataka zgrade

-Ovo je jedan od najvažnijih projekata. Izgradnjom objekta od 17.000 kvadrata, više od hiljadu zaposlenih, iz Radija, Televizije Vojvodine, iz redakcija na svim jezicima, imaće možda i najbolje uslove kada je reč o tehničkim kapacitetima, opremi i smeštaju u jugoistočnoj Evropi- , naglasio je Mirović, dodajući da je važno da Vojvodina u kontinuitetu napreduje i prednjači, te da će ovim projektom preuzeti primat i u oblasti javnog informisanja.

© Foto Darko Dozet RTV Nato Bombardovanje Novi Sad 1999. Foto Darko Dozet

© Foto Darko Dozet, RTV Nato Bombardovanje, Novi Sad 1999.

Zamenik generalnog direktora RTV-a Klem Jožef , je rekao da se ovim radovima ruši deo istorije Radio-televizije Vojvodine, ali izrazio nadu da će završetkom radova na rušenju biti uspešno realizovan i tender koji je već raspisan, čijom realizacijom bi se već do jeseni moglo očekivati postavljanje kamena temljca, a nedugo zatim i završetak radova druge faze koji se očekuje do 2019. godine.

Predsednik Pokrajinske vlade najavio je i vraćanje kultnog objekta „Studio M“ u centru Novog Sada, u vlasništvo Pokrajine za potrebe institucija kulture, koji su kako je naveo zaslužili oni koji objekat finansiraju, a to su građani Republike Srbije i Vojvodine.

Radomir Čubranović

The post ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI NOVE ZGRADE RTV-a NOVI SAD appeared first on .

Original Article