Audi govori i srpski

Poslovni svet na razne načine koristi euforiju oko Svetskog prvenstva u fudbalu kako bi se postigli što bolji marketinški efekti. Tako je renomirani nemački proizvođač automobila „Audi“ zakupio ekskluzivno sve oglasne strane u specijalnom izdanju nemačkog magazina „Spiegel“ posvećenog SP. Na 25 strana „Audi“ je pozdravio reprezentacije učesnike turnira sa reklamnim porukama na njihovim jezicima („Dinamika koja izaziva“). Uz to, svakom timu „Audi“ je, u skladu sa svojim reklamnim konceptom, uputio i različite sportske poruke. Tako je plavima poručeno: „‘Audi’ pozdravlja tim iz Srbije i Crne Gore, koji u svojoj grupi ne sme da pokaže ni najmanju slabost. Za motivaciju, evo vam uzor.“

– Ova akcija idealno se uklapa u sportski duh marke „Audi“ – kaže Peter Citen, direktor sektora komunikacija u direkciji ovog proizvođača automobila. – Kao globalna marka koja je zastupljena u više od 100 država, mi, u poslovnom smislu, govorimo mnogo jezika. Na ovaj način želimo svim timova iz sveta dobrodošlicu u našu domovinu.

Inače, Audi je svoje propagandne aktivnosti vezao za fudbal i tako što je zvaničan partner renomiranih evropskih fudbalskih klubova Bajern Minhen, Real Madrid i Mančester Junajted.